LT  EN 
 
Pradžia Straipsniai Tarptautiniai jaunimo metai
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Tarptautiniai jaunimo metai
Pasaulyje yra daugiau nei 1,2 milijardo 15-24 metų amžiaus jaunuolių ir tai sudaro apie 18 proc. pasaulio populiacijos. Tarptautiniai jaunimo metai (2010 m. rugpjūčio 12 d. – 2011 m. rugpjūčio 11 d.) suteikis galimybę išryškinti jaunimo įnašą į visuomenę ir paremti visapusį ir veiksmingą jaunimo dalyvavimą visose visuomenės srityse.
 
Kas tai yra?
Jungtinių Tautų (JT) Generalinė Asamblėja skelbia Tarptautinius metus tam, kad padidintų sąmoningumą ir paskatintų tam tikrų sričių ar tam tikrų klausimų pažangą. Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja 2009 m. gruodžio 18 d. paskelbė, kad Tarptautiniai jaunimo metai prasideda 2010 m. rugpjūčio 12 d. (tarptautinę jaunimo dieną). Oficialiame dokumente, skelbiančiame Tarptautinius jaunimo metus (Generalinės Asamblėjos rezoliucija 64/134), JT valstybės narės, JT sistema ir jaunimo organizacijos yra kviečiamos pasinaudoti Tarptautiniais metais, siekiant visais lygmenimis paskatinti veiklą, kuri yra nukreipta į taikos, laisvės, pažangos, solidarumo ir pasiaukojimo pažangos bei plėtros tikslams ir uždaviniams idealus, įskaitant ir Tūkstantmečio plėtros tikslus.
 
Metų tema – dialogas ir abipusis supratimas. Tai plati tema, kuri gali būti taikoma specifiniuose valstybių ir vietinių bendruomenių kontekstuose. Tarptautiniai jaunimo metai yra proga skatinti įsisąmoninti jaunimo (ypač marginalizuoto) padėtį pasaulyje, didinti jaunimo dalyvavimą sprendimų priėmimo procesuose, skatinti tarpkultūrinį ir kartų tarpusavio supratimą ir gausinti investicijas į jaunimą.
 
Daugiau naudingos informacijos apie Tarptautinius jaunimo metus galite rasti paspaudę čia (informacija lietuviškai) ir čia (informacija angliškai).