LT  EN 
 
Pradžia Projektai "Think Global - Act Rural" (dalyvių įspūdžiai)
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
"Think Global - Act Rural" (dalyvių įspūdžiai)
Rugpjūtis tikrai buvo jaunimo mokymosi metas! Skubame dalintis su jumis dar vienais dalyvių įspūdžiais.
My tutor atstovai sėkmingai dalyvavo My tutor ir partnerių Jungtinėje Karalystėje rengtuose tarptautiniuose mokymuose jaunimo darbo tematika "Think Global - Act Rural" (2012 m. rugpjūčio 18-24 d., Jungtinėje Karalystėje). My Tutor atstovavo 4 labai motyvuoti dalyviai.

Kviečiame skaityti straipsnį apie mokymų dalyvio įspūdžius. Straipsnio autorė: Ineta Bumbulytė
 
2012 rugpjūčio 18-24 d. Vykome į mokymus „Think global-act rural“ Anglijoje, Loughborough mieste, nutolusiame nuo Londono apie 100 kilometrų. Šie kursai buvo skirti jaunimo problemų, su kuriomis susiduria atskirties apylinkių ir kaimų gyventojai, pažinimui ir prevencijai.. Vykome 4-se iš Lietuvos. Ineta, baigusi Vilniaus Edukologijos universitetą, dirbanti socialine darbuotoja, Agnė baigusi Vilniaus Edukologijos universitetą, iš Vilniaus, taip pat Greta, Studijuojanti Kauno technologijos universitete ir Augustas, besimokantis ISM, iš Kauno. Atstovavome organizaciją „My tutor“. Kursų temos mus domino ir asmeniškai.  Kursuose dalyvavo iš viso 23 jaunuoliai iš Graikijos, Slovėnijos, Lenkijos, Bulgarijos ir Anglijos.
Jau pirmosiomis dienomis teko priprasti prie itin aktyvaus grafiko. Viskas buvo tiksliai suplanuota ir organizatoriai sąžiningai žiūrėjo į savo darbą. Mokymus vedė patyrę veikėjai jaunimo projektuose – Basia, Max ir Klaudia.
 
Kadangi nuvykome savaitgalį, pradėjome nuo neįpareigojančių susipažinimo užduočių, tačiau tai labai suartino dalyvius ir padėjo žymiai geriau dirbti ateityje. Iš pradžių buvome supažindinami su įvairiais projektais jaunimui, kurie skatina aktyvų dalyvavimą, buvome skatinami išmokti kūrybiškai išreikšti mintis, sudominti vieni kitus. Ypač aktyviai buvo pristatoma Jungtinės Karalystės problematika ir jaunimo įpročiai bei požiūris. Tai, žinoma, nustebino kitų šalių atstovus, kadangi ši gerai išsivysčiusi šalis, pasirodo, taip pat turi trūkumų, susijusių su jaunimo aktyvumu ir integracija, kuriuos sunku pakeisti. Kitos šalys atkreipė dėmesį į savo šalies jaunimo padėtį. Analizavome projektus skatinančius jaunimo aktyvumą, taip pat patys diskutavome, kaip galima tobulinti vietinę savo šalių ir Europos sistemą, kad geriau padėtume jaunimui iš atskirties grupių ir kaimo vietovių. Daugelis pristatymu plėtė akiratį. Kai kuriais klausimais teko pakeisti nuomonę, kadangi gavome daugiau informacijos. Pavyzdžiui tai, kad Slovėnijoje neatsiranda tokių susisiekimo problemų tarp jaunimo kaip Anglijoje, kadangi tai tiesiog mažesnė šalis, ir nėra didelių atstumų, kurie brangiai kainuotų ar ilgai truktų.
 
Didžiausią įspūdį paliko apsilankymai po Anglijos vaikų dienos centrus. Gyvi susitikimai su vietiniais darbuotojais ir savanoriais leido geriau pažinti atskirties rajonų problemas. Kalbėjome apie viską. Pristatė veiklas, principus, problemas, sprendimus ir planus. Beliko palinkėti sėkmės ir patiems mąstyti, ką galime padaryti vardan jaunimo pagal savo galimybes. Tai buvo geras pavyzdys. Viena iš mokymo dienų buvo paskirta susitikimas su jaunimo darbuotojais, kurie savo veiklą pristatė atvykę pas mus į mokymų vietą. Stengėsi prisistatyti kūrybingai ir įsimintinai. Dar dabar atsimenu dėstytojo iš Notinhemo Trento universiteto  humorą ir nuostabias savanorių koordinatorės iš ASHA centro skaidres.
 
Be visa kita patiko ir laisvo laiko programa. Dalyvavome kultūrų vakaro programoje, lankėmės Loughborough ir kituose miestuose. Teko ir pasportuoti – suorganizavome tarptautini mėgėjiško futbolo čempionatą tarp kursų dalyvių.
 
Šie kursai tikrai padėjo žvelgti į pasaulį kitoms akimis, privertė nebijoti sunkumų ir iššūkių, įdėti širdies į darbus, būti užsidegusiam. Suprasti, kad mes visi kartu galime pasiekti tikslų ir veikti aplinkinių labui.
 
 
 
Šis projektas finansuojamas remiant  Europos Komisijai. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.
 
 
"Think Global - Act Rural" kurso dalyviai
 
Susipažinimas
 
Apsilankymas jaunimo dienos centre Loughborough mieste (JK)
 
 
Vyksta darbas