LT  EN 
 
Pradžia Projektai "CIVITATIS" (dalyvių įspūdžiai)
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
"CIVITATIS" (dalyvių įspūdžiai)
Tęsdami rugpjūčio jaunimo mokymų įspūdžių dalijimąsi kviečiame Jus susipažinti su dar viena nuotaikinga istorija apie jaunimo simuliacinį seminarą "CIVITATIS", vykusį Lenkijoje, rugpjūčio 20-27 dienomis, 2012 m. My Tutor atstovavo 4 labai motyvuoti ir aktyvūs dalyviai.

Skaitykite vieno iš dalyvių istoriją. Straipsnio autorius: Vaclovas Ališauskas
 
Kaip Vaclovas į CIVITATĮ keliavo...
 
Pabandysiu Jums trumpai papasakoti kaip daug maž atrodė pirmasis mano gyvenime tarptautinis projektas. O viskas buvo taip.
 
Iš ryto, traukinių stoty supažindinau du savo draugus, Kęstutį ir Darių, ir taip tapome trys draugai, bet dėja tokie pabuvome neilgai... Jau po kelioliko minučių reikėjo juos palydėti iki traukinio ir išlydėti, nes anie nespėjo nusipirkti autobuso bilietų... na ką, išsiskyrėme tam kad susitiktume vėl, bet apei tai kiek vėliau.
 
Tos pačios dienos vakare ir man teko garbė įsėsti į Ecolines autobusą kuris prižadėjo mane nuvažti į Wroclawą. Nors personalo aptarnavimą galima būtu apibūdintiodžiu kurė galima rasti žodyne kažkur tarp žodžių „Apgailėtinas“ ir „Tragiškas“ bet nieko, patylėjau pasijausdamas protingesniu, ir nusiteikiau ko gero linksmiausiai kelionei, nes tos autobuso darbuotojų nesąmonės buvo daug žadančios :)
 
Tai buvo pirmoji mano kelionė kažkur už Lietuvos. Ta proga net du pasieniečiai patikrino kas aš per persona, kažkoks gražuolis keleta kartų smigo man ant peties... Aš ant jo ne. Šiaip bendrai paėmus po tokios kelionės, kai atrodo stuburas per minkštą vietą išlys tai nieko nesinorėjo kaip tik kuo greičiau dingti iš to autobuso. Pravažiavus kelis Lenkijos miestus išsilaipinome Wroclawe, kur susitikome su vietiniais lenkais, ir tais dviem lietuvaičiais, kuriuos į traukinį įsodinau. Jie čia jau blūdijo penkias valandas, ir tai tikrai metėsi :)
 
Nulekėm iki orouosto, pasiėmėm pora estų, ir važiavom į tą miestelį be parduotuvės kur ir turėsim gyventi.
 
Iš tiesų pastatas visai šaunus, liaudis susirinko irgi neprasta, pirmas įspūdis – geras.
 
Kadangi aš dabar tikrai neprisiminsiu kaip ten viskas vyko diena iš dienos, papasakosiu maždaug kas ten dėjosi. Pradžiai padarėm keletą susipažinimo žaidimo, pabandėm pažinti vienas kitą, na kaip sakoma pagal planą. O po to prasidėjo linksmybės, vieną vakarą jau galėjom pradėti kurit partijas, nes kitą rytą jau jų reikės, tai mūsų trijulė nieko labai nelaikdama pradėjo kalbinti žmones, puvom pirmoji partija pradėje kažką judinti, burtis, ir pan. Neišvengiamai atsirado ir konkurentų, bet mes vis tiek kiečiausi, ir su viena maža partiją padarę „friendship“ tapome labai stiprūs. Išsikėlėm savo kandidatą į merus ir du kandidatus į tarybos pirmininko vietą. Tai laimėjom tik vieną pirmininko vietą :) nu bet nieko, per daug nenuliūdom. Šiaip ne taip susiskirstėm į komitetus, keletą dienų gavom, sprendėm, ir teikiam problemų spenimus, tvierinome juos plenariniuose posedžiuose, ir taip kūrėm savo svajonių miestą. Viena diena buvo skirta kelionei į Wroclawą, kur aplankėm miesto savivaldybę, kažkokie vietinės reikšmės svarbūs žmonės pademonstravo, kad nors ir žmogus atrodo jaunas, jam su užsieniečiais bendraujant anglų kalba nebūtia, nes juk tam yra vertėjas, kas realiai ir taip nelabai įdomią procedūrą užtesė dvigubai ilgiau, o po to turėjom laisvo laiko pasiganyti po miestą, tai pakankamai turiningai tą laiką ir praleidom. Vakare pažiūrėjom į spalvotus grojančius ir šokančius fontanus, ir keliavom namo. Per likusies kelias dienas pabaigėm tvarkyti miesto problemas, pastatėm miesto meketą, ir visi draugiškai paislikome gyventi MŪSŲ mieste.
 
Kadangi savaitė yra ilgas laiko tarpas, kuomet tokiom asmenybėm, su kuriom ten susitikom, dėmesį išlaikyti yra neįmanoma, tai prisigalvojom visokiausių žaidimų, praddant akmenimis ir baigiant arkliais, vienu žodžiu – tikrai liūdna nebuvo. Susipažinom su daug skirtingų žmonių, pamačiau kad realiai iš tikrai skirtingų kurltūrų žmonės gali susivieniti vardan vieno tikslo, buti draugiši ir pozityvūs. Supratau kad moku kalbėti angliškai, ir jau tikria nepražūsiu užsienyje. Pasipildžaiu FB draugų sąrašą gal 40+ žmonių, o CIVITATIS grupė nenutyla nei dienai. Šis projektas suformavo didelią ir įvairią šeimą, kurios aš dar tikrai ilgai nepamiršiu :)
 
Paspaudę ant šios nuorodos galėsite susipažinti su CIVITATIS bendruomene ;)

 

  
CIVITATIS dalyviai
 
 
CIVITATIS
 
       
CIVITATIS dalyviai
 
 
 
Šis projektas finansuojamas remiant  Europos Komisijai. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.