LT  EN 
 
Pradžia Projektai „Equal in Diversity“(dalyvių įspūdžiai)
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
„Equal in Diversity“(dalyvių įspūdžiai)

Vasaros pradžia, o mes ir toliau dalinamės su Jumis su dar  vienu My Tutor ir partnerių Didžiojoje Britanijoje įgyvendintu projektu lyčių lygybės bei žmogaus teisių tematika: Equal in Diversity“, kuris vyko Loughborough mieste, Didžiojoje Britanijoje, gegužės 24-31 d. d. ir My Tutor bei Lietuvą šiame projekte atstovavo keturi dalyviai iš Lietuvos: Justinas (I), Justinas (II), Polis ir Andrius.

 
Kviečiame skaityti dalyvio įspūdžius. Straipsnio autorius: Justinas Baranovas
 
Pabandysiu apibendrintai papasakoti ką Lietuviai nuveikė, ko pasisėmė, ir kokius įspūdžius parsivežė iš Didžiosios Britanijos.

 

Taigi. Konferencijos pavadinimas – „Equal in Diversity“. Loughborough miestelis. Vietiniai jį vadina studentų miestu, nes iš 60 tūkst. gyventojų 13 tūkst. Jų – studentai. Atvykome likus šiek tiek daugiau nei savaitei iki vasaros pradžios. Suradome nakvyne pas vietinę šeimą pirmoms dvejoms dienoms, nes norėjome šiek tiek pakeliauti dar prieš prasidedant kursams. Buvo puiku. Trys, iš mūsų keturių pirmąkart Anglijoje. Gamta, miestai, visuomenė, viskas traukia, viskas nauja ir neatrasta. Vieną dieną nukeliavome ir klaidžiojome po visą Leicester‘į. Buvome miesto centre, parke, bažnyčiose, muziejuose, turguje, tikrame angliškame pub‘e... Antrą dieną vykome į Nottingham‘ą . Miestas ne mažiau įspūdingas, gražus savo angliška architektūra. Netoli centro, ant didžiulės uolos stovi Nottingham‘o pilis, o greta Robino Hudo bei jo parankinių skulptūros. Praleidome dieną puikiai. Tad bendras įspūdis pirmomis dienomis, kaip turistų, buvo itin geras.

 

Apie pačius kursus: puikiai organizuota, sugalvota ir pateikta. Visa veikla vyko per žaidimus, individualius pasisakymus, bendros nuomonės paieškas ar skirtingų požiūrių išsakymą. Nei vieną dieną nenuobodžiavome, programa buvo aktyvi ir iš anksto paruošta visai savaitei. Dalyviai buvo iš Anglijos, Latvijos, Lietuvos, Bulgarijos, Turkijos ir Lenkijos. Savaitės trukmės konferencijos pradžioje vyko „team building“ veikla, netrukus kalbėjome apie lyčių lygybę, vyro ir moters roles, padėtį savose šalyse, kaip mus valdo ir nuteikia medija, feminizmą, bei moterų teises. Galop savaitės pristatė „Youth in action“ veiklą, kalbėjome apie patį projektų valdymą. Beje vieną dieną buvo ekskursija į Leicester‘io „LGBT“ (Lesbians Gays Bisexuals and Transsexuals) centrą. Jame išgirdome daug apie įstatymų kaitą Anglijoje nuo XIX amžiaus, apie jų tikslus bei veiklą, paslaugas, bei saugią ir artimą vietą seksualinėms mažumoms (plačiąja prasme).

 

Kas vakarą vyko aptarimai ką nuveikėme per dieną. Žinoma buvo kultūrinis vakaras per kuri išragavome tradicinio maisto, gėrimų. Per visąlaik buvo trys vakarėliai per kuriuos gerai pašėlome!

 

Po savaitės buvo labai gaila palinkti visą kompaniją. Mes, Lietuviai, visi vienbalsiai nusprendėme kad buvo geriau nei tikėjomės. Tad didelis ačiū „My Tutor“!

 

Pabaigai norėčiau pridėti asmeniškai nuo savęs. Lietuviai apie Lietuvius šneka neigiamai, peikia savą tautą, laiko save nedorėliais, nenaudėliais, gobšuoliais, net apgavikais. Pabuvus Anglijoje, pabendravus su anglais ir kitomis tautomis, galima susidaryti kardinaliai priešingą nuomonę apie savo pačių tautą. Tad didžiuokimės kuo esame!

 

Šis projektas buvo finansuotas remiant Europos Komisijai. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.