LT  EN 
 
Pradžia Straipsniai Studentai neapsikenčia sukčiavimo aukštosiose mokyklose
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Studentai neapsikenčia sukčiavimo aukštosiose mokyklose


          Lietuvos studentų atstovybių sąjunga ieško išeičių, kaip būtų galima pažaboti korupciją aukštosiose mokyklose. Kiek korumpuoti universitetų ir kolegijų studentai bei dėstytojai, tyrimais mėginta nustatyti prieš kelerius metus. Nors naujesnių tyrimų nėra, pasak ekspertų, padėtis tik blogėja, rašoma "Verslo žinių" priede "Mano Karjera".
          Korupcija šiuo atveju vadinamos ne tik „dovanėlės“ dėstytojams siekiant gauti geresnį pažymi per egzaminus, bet ir įvairių darbų pirkimas, nusirašinėjimas. Nors, pasak ekspertų, pastaraisiais atvejais tam tinkamesnis terminas būtų „akademinis sukčiavimas“.


          Terminai terminais, tačiau padėtis kelia vis daugiau nerimo besimokantiesiems.
„Susiklosčius tokioms aplinkybėms, nukenčia tie, kurie mokosi sąžiningai. Be to, apie bendramokslių ir dėstytojų nesąžiningumą žinantys ir nesukčiaujantys studentai labai dažnai nenumano, kas galėtų jiems padėti, arba tiesiog bijo prašyti pagalbos“, – pažymi Monika Bukelskytė, Mykolo Romerio universiteto studentė ir Lietuvos studentų atstovybių sąjungos mokymų programos koordinatorė.

          Studentų nuomone, aukštosiose mokyklose nusirašinėjimas paplitęs bene labiausiai, tačiau išsikerojusios ir kitos sukčiavimo formos. Korupcijos tyrimas rodo, kad kyšį dėstytojui yra davę bene trečdalis visų besimokančiųjų aukštosiose mokyklose ir kolegijose.
          „Pirmiausia bandoma nusirašyti tuos dalykus, kurie atrodo neįdomūs arba nereikalingi. Sukčiauti skatina ir tai, kad kai kurie dėstytojai tiesiog reikalauja „iškalti“ informaciją“, – svarsto Arūnas Černiauskas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas.
 

 

 

Šaltinis: VZ.lt