LT  EN 
 
Pradžia Patarimai Keletas svarbių patarimų
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Keletas svarbių patarimų

 

PRADĖKITE - jei dar nepradėjote rašyti savo bakalauro ar magistro baigiamojo darbo, pradėkite!

 

ĮSIGILINKITE - skaitykite, domėkitės ir įsigilinkite į Jūsų planuojamą temą. Skaitykite straipsnius, komentarus, žurnalus ir ataskaitas - vidutiniškai 10-15 tokių leidinių per savaitę.

 

ŽVELKITE TOLIAU - domėkitės ir kitomis panašiomis į Jūsų darbo temą sritimis. Šiek tiek pažvelgus į šalį galima sutikti kitokių/naujų idėjų ir/arba išvengti nemalonaus dubliavimo su jau parašytais darbais ar idėjomis.

 

DĖMESYS - atidžiai rinkitės metodus, analizes, idėjas, motyvaciją ir pritaikymą - tiksliai žinokite, ką Jūs norite pasakyti savo darbu ir kodėl norite tai pasakyti.

 

NAUDOKITĖS - naudokitės Jūsų pirmtakų, rašiusių šia tema, sukurtais pasiūlymais analizėmis bei darbais.

 

UNIKALUMAS - neprisiimkite sau nuopelnų, kurie priklauso kitiems autoriams. Cituokite juos ir cituokite nuosekliai pagal citavimo taisykles. Jūsų darbas bus daug vertingesnis ir rimtesnis, jei atiduosite duoklę jau rašiusiems Jūsų tema autoriams. Ieškokite, kaip kiti autoriais cituoja tas pačias mintis kituose savo darbuose - taip sužinosite, ar teisingai interpretuojate jų mintis.

 

NEUŽSTRIKITE - yra labai lengva tapti prisirišusiam ir sukaustytam prie to, kas jau padaryta, tačiau darbo rašymo eigoje gali kilti daug genialesnių idėjų. Įgyvendinkite jas!

 

ATMINKITE - kai jau atrodo, kad baigiate rašyti savo baigiamąjį darbą, galite būti tikri, kad bent pusę jau parašėte. Taigi suplanuokite daugiau laiko darbo rašymo pabaigos etapams. 

 

Dabar sugeneruokite savo galvoje pirmines idėjas. Būkite kūrybingi, lankstūs, novatoriški!