LT  EN 
 
Pradžia Patarimai Kaip paruošti ir pasirengti geram pristatymui?
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Kaip paruošti ir pasirengti geram pristatymui?

         

          Per gynimą dauguma komisijos narių nebus skaitę Jūsų darbo, o paskubomis perskaitę įžangą, nesusidarys tinkamo įspūdžio apie Jūsų darbą. Taigi, per pristatymą daugeliui reikės tokį įspūdį sudaryti - ir sudaryti patį geriausią. Tam, kad per gana trumpą laiką pristatyti tai, ką Jūs rengėte ir ruošėte ne vieną mėnesį, yra didelis iššūkis, bet tuo pačiu ir galimybė. Per tą patį trumpą pristatymo laiką Jūs galite parodyti, kaip Jūs esate įsitikinęs tuo, ką parašėte savo darbe ir, kaip tai yra svarbu moksliniu aspektu. Galite parodyti, kad darbe pateikta informacija yra naudinga, teisinga ir logiškai paaiškina Jūsų iškeltos problemos sprendimą.

          Visų pirma, paruoškite išsamų, tačiau ne per ilgą pristatymą su pagrindiniais Jūsų baigiamojo darbo aspektais. Neskirkite daug laiko Jūsų darbe esančioms teorijos aptarimo ir empirinio tyrimo dalims - paminėkite jų esminius aspektus, o likusį dėmesį skirkite Jūsų darbo išvadų ir rekomendacijų aptarimui.

          Sakykite tik tai, ką esate parašęs savo darbe - kitaip susidarys įspūdis, kad Jūs neparašėte visko savo rašto darbe ir komisijai kils papildomų klausimų, į kuriuos norint atsakyti Jums reikės greitai  surasti argumentų ar pavyzdžių.

          Jūsų darbo gynimas nėra rinkodaros strategijos pristatymas naujai "ežio" reklamai, tad neapkraukite pristatymo skaidrių dideliu teksto, paveikslėlių ar specialiųjų efektų kiekiu. Geriau naudokite grafikus, lenteles, neutralias vizualizacijas ir spalvas.