LT  EN 
 
Pradžia Patarimai
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Keletas svarbių patarimų

 

PRADĖKITE - jei dar nepradėjote rašyti savo bakalauro ar magistro baigiamojo darbo, pradėkite!

 

ĮSIGILINKITE - skaitykite, domėkitės ir įsigilinkite į Jūsų planuojamą temą. Skaitykite straipsnius, komentarus, žurnalus ir ataskaitas - vidutiniškai 10-15 tokių leidinių per savaitę.

 

ŽVELKITE TOLIAU - domėkitės ir kitomis panašiomis į Jūsų darbo temą sritimis. Šiek tiek pažvelgus į šalį galima sutikti kitokių/naujų idėjų ir/arba išvengti nemalonaus dubliavimo su jau parašytais darbais ar idėjomis.

Daugiau...
 
Kaip paruošti ir pasirengti geram pristatymui?

         

          Per gynimą dauguma komisijos narių nebus skaitę Jūsų darbo, o paskubomis perskaitę įžangą, nesusidarys tinkamo įspūdžio apie Jūsų darbą. Taigi, per pristatymą daugeliui reikės tokį įspūdį sudaryti - ir sudaryti patį geriausią. Tam, kad per gana trumpą laiką pristatyti tai, ką Jūs rengėte ir ruošėte ne vieną mėnesį, yra didelis iššūkis, bet tuo pačiu ir galimybė. Per tą patį trumpą pristatymo laiką Jūs galite parodyti, kaip Jūs esate įsitikinęs tuo, ką parašėte savo darbe ir, kaip tai yra svarbu moksliniu aspektu. Galite parodyti, kad darbe pateikta informacija yra naudinga, teisinga ir logiškai paaiškina Jūsų iškeltos problemos sprendimą.

Daugiau...
 
Dėmesys korektūrai

 

          Kai kuriems baigiamojo darbo vertinimo komisijos nariams pakanka pažiūrėti į darbe esančią tvarką ir jie susidaro įspūdį apie darbą. Tam, kad kelios klaidos ar stiliaus neatitikimai netrikdytų jų apsisprendimo teigiamai įvertinti darbą, reikia nemažą dėmesį skirti darbo korektūrai, struktūrai ir visam redagavimui.

Daugiau...