LT  EN 
 
Pradžia Įdomu
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga organizuoja geriausių magistro darbų konkursą
Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos (LJMS) iniciatyva jau treti metai iš eilės bus išrinkti ir apdovanoti geriausi per šiuos metus apgintų magistro darbų autoriai. Pretendentus į LJMS apdovanojimus už geriausius 2011 metų magistro darbus galima siūlyti nuo birželio 1 d., o laimėtojai bus pagerbti spalio mėn. istorinėje Kauno prezidentūroje.
 
Konkurso organizatorės dr. Dianos Meilutytės-Barauskienės teigimu, konkurso idėja nesikeičia bėgant metams. Apdovanojimais siekiama skatinti magistrantus ruošti aukšto lygio baigiamuosius darbus, didinti Lietuvos magistrantų motyvaciją rinktis mokslininko karjerą ir skatinti tarpdisciplinį bei tarpinstitucinį bendradarbiavimą.
Daugiau...
 
Atsako prokuroras. Prekyba rašto darbais. Ką bausti: pirkėją ar pardavėją?
Internete gausu pasiūlymų nusipirkti kursinių, bakalauro, magistro darbų už pinigus. Kas būtų baudžiamas, išaiškėjus nelegaliam sandoriui - mokslinių darbų rašymu užsiimantis asmuo/firma ar nesąžiningas studentas?
 
Atsako Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokurorė Vitalija Songailienė
 
Rašto darbų (mokslinių darbų, baigiamųjų magistro ir bakalauro, kursinių darbų; referatų, mokslinių straipsnių, tyrimo ataskaitų ar kitų rašto darbų) rašymas, konsultavimas priskiriamas ekonominės veiklos rūšims. Minėtos ekonominės veiklos rūšys yra nelicencijuojamos ir nėra uždraustos.
 
Baudžiamojo kodekso 202 straipsnio 1 dalyje numatyta baudžiamoji atsakomybė tam, kas versliškai ar stambiu mastu ėmėsi ūkinės, komercinės, finansinės ar profesinės veiklos neturėdamas licencijos (leidimo) veiklai, kuriai ji (jis) reikalinga, ar kitokiu neteisėtu būdu. 
Daugiau...
 
Startuoja geriausių 2010-aisiais Lietuvoje apgintų disertacijų konkursas
Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS) jau penktą kartą organizuoja konkursą „Geriausios disertacijos“ ir kviečia visus Lietuvos mokslininkus, doktorantus ir LJMS narius siūlyti disertacijas 2010 metų geriausiųjų atrankai.
 
Šių metų konkurse jau penktus metus bus renkamos geriausios disertacijos, apgintos fizinių, technologijos ir biomedicinos bei humanitarinių ir socialinių mokslų srityse, antrąjį kartą ketinama apdovanoti ir geriausios disertacijos aplinkosaugos srityje autorių.
 
Kaip ir ankstesniais metais - geriausias Lietuvoje apgintas disertacijas atrinks autoritetinga komisija, sudaryta iš Lietuvos ir užsienio mokslininkų. Šio konkurso laureatai bus pagerbti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose ir apdovanoti solidžiais rėmėjų prizais. 
Daugiau...
 
Jaunimo neformalusis ugdymas – ar galime jo poveikį išmatuoti?

"Jau ne pirmus metus dirbu su jaunimu, tačiau sunku įrodyti kuo tai naudinga“; „visuomenei ir konkrečiai politikams reikalingi faktai apie neformaliojo ugdymo poveikį. Deja, neužtenka tik žodinio patvirtinimo ar pačių jaunų žmonių žodžių apie neformaliojo ugdymo naudą“ – šių metų sausį kalbėjo jaunimo darbuotojai, susirinkę Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacijos (LiNA) organizuojamoje tradicinėje jaunimo darbuotojų akademijoje. Naujoje ES jaunimo strategijoje irgi teigiamas ypatingas poreikis tyrimams ir duomenų rinkimui apie darbą su jaunimu ir neformalųjį ugdymą. Tyrimais siekiama paskatinti platesnį ir greitesį neformaliojo ugdymo vertės ir svarbos pripažinimo. 

Būtent dėl šių priežasčių LiNA kartu su tarptautiniu organizacijų tinklu UNIQUE rengia tarptautinį seminarą, kurio tikslas yra stiprinti bendradarbiavimą tarp jaunimo ir švietimo sričių tyrėjų bei žmonių, kurie praktiškai dirba neformaliojo ugdymo (NU) bei darbo su jaunimu srityje. Siekiame, kad NU praktikai kartu su tyrėjais galėtų aptarti galimas tyrimų metodikas neformaliojo ugdymo poveikiui tirti jaunimo srityje. UNIQUE tinklas buvo sukurtas inovacijų ir kokybės skatinimui neformaliojo ugdymo srityje, siekiant apjungti patirtį bei tyrimus. Seminarą remia Europos Sąjungos programa „Veiklus Jaunimas“, remianti jaunimo neformalųjį ugdymą ir darbą su jaunimu. 

Daugiau...
 
Bibliotekų proveržis Lietuvoje – su rock & roll judėjimo dvasia
Šiuolaikinės visuomenės gyvenimo kaita, spartus informacinių technologijų plitimas visame pasaulyje ir Lietuvoje lemia esmines bibliotekų vaidmens bei paslaugų transformacijas. Bibliotekų plėtros prielaida – aktyvi profesinė bendruomenė, įveikianti nuolatinius ekonominius suvaržymus ir besiveržianti iš politikos užribių. Proveržis – tai ir šių metų gruodžio 2 d. planuojamos akademinių ir profesinių renginių tradicijas laužančios (ne)konferencijos "Rock&roll bibliotekininkas 2010: bibliotekininkystės idėjų forumas!" – metafora. 
 
Lietuvos bibliotekos tampa šiuolaikiškomis daugiafunkcėmis kultūros, edukacijos ir informacijos įstaigomis, gebančiomis priimti žinių visuomenės keliamus iššūkius. Gyvename labai intensyviu ir įdomiu bibliotekos vizijų kūrimo ir naujų veikos sprendimų paieškos laikotarpiu. Pavyzdžiui, projekto "Bibliotekos pažangai" vadovas dr. Kęstutis Juškevičius svarsto apie bibliotekininkus kaip apie "skaitmeninio gyvenimo stilistus". Gal tikrai bibliotekos tampa proveržio taškais Lietuvos regionų plėtroje, kaip buvo neseniai svarstyta Kultūros ministerijoje vykusioje diskusijoje?
Daugiau...
 
Švietimo ir mokslo ministerija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl akademinį nesąžiningumą skatinančios veiklos
Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl akademinę etiką pažeidžiančios komercinės veiklos. Generalinės prokuratūros prašoma įvertinti, ar viešoje erdvėje siūlomos diplominių darbų pirkimo paslaugos nepažeidžia visuomenės intereso ir teisės aktų, bei imtis atitinkamų veiksmų.
 
„Negalime toleruoti reiškinio, kai viešai siūloma paslauga – padėti klastoti studijų ir mokslo darbus, – sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. – Manome, kad tai ne tik prasilenkia su akademine etika. Nesąžiningai įgytas, tikrosios kvalifikacijos neatitinkantis išsilavinimas gali kelti pavojų visuomenei ir valstybei“.

Ministras pabrėžia būtinybę laikytis Mokslo ir studijų įstatyme nustatytų principų, kurie įtvirtina akademinę etiką, mokslinių tyrimų rezultatų viešumą, užtikrina intelektinės nuosavybės teises ir sąžiningą aukštųjų mokyklų ir studentų konkurenciją.
Daugiau...
 
Artėja sesija! Ar spėsi pasiruošti?

Artėjant sesijai, studentus vis labiau baugina neperskaitytų knygų kiekiai, kuriems perskaityti laiko lieka vis mažiau ir mažiau. Todėl ELSA MRU lapkričio 24-25 dienomis rengia praktinį dviejų dienų seminarą „Greitasis skaitymas ir mind map‘as“.

 

Apsilankę renginyje susipažinsite su pagrindiniais greitojo skaitymo principais, atminties gebėjimais ir jos lavinimo subtilybėmis, išmoksite daryti minčių žemėlapį bei gausite begalę naudingų patarimų, kurie neabejotinai pravers ruošiantis sesijai. Su greituoju skaitymu supažindins Algimantas Andrijauskas (knygos „Pažintis su greituoju skaitymu“ autorius). Apie atmintį ir mind map‘ą papasakos psichologas Arvydas Kuzinas bei Almantas Šarakojis (vienas Lietuvos π čempionato laimėtojų). 

Daugiau...
 
VU Tarptautinio verslo mokykloje įkurtas Inovacijų ir kompetencijų centras
Lietuvos įmonės dažnai susiduria su naujų idėjų, galinčių išvaduoti jas iš sąstingio ir užtikrinti plėtrą bei pelną, trūkumu. Diskusijos apie tai, kad šalies verslininkai retai išnaudoja mokslinį potencialą, o tik pasitelkus pastarąjį bus galima padidinti verslo įmonių našumą ir šalies eksporto apimtis pastaruoju metu netyla visuomenėje. Su tuo sutinka tiek verslininkai, tiek mokslininkai, tiek už švietimo sistemą atsakingi pareigūnai.
 
Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje (VU TVM) įkurtas Inovacijų ir kompetencijų centras sieks pakeisti susidariusią situaciją ir padėti Lietuvos verslui bei mokslui rasti bendradarbiavimo taškų, ieškoti novatoriškų ir originalių sprendimų. Tikimasi, kad tai padės patenkinti Lietuvos socialinius ir ekonominius poreikius.
Daugiau...
 
"Thomson Reuters" atstovas MRU pristatys didžiausią pasaulyje mokslinės informacijos duomenų bazę
Spalio 6 d. 10 val. Mykolo Romerio universitete (I- 414 a.) vyks susitikimas su pasaulio mokslinės informacijos lyderio, agentūros "Thomson Reuters" (ISI) atstovu Centrinei ir Rytų Europai Kszystof Szymanski, kuris pristatys duomenų bazės "ISI Web of Knowledge” galimybes.
 
„ISI Web of Knowledge“ -  viena didžiausių multidisciplininių mokslinės informacijos citavimo duomenų bazių. Joje pateikiama straipsnių citavimo ir bibliografinė informacija bei santraukos iš pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių. Bazėje galima ieškoti mokslinės informacijos pagal dalyką, autorių, žurnalo pavadinimą ir/arba autoriaus adresą ir kt. 
Daugiau...
 
Nevyriausybinių organizacijų finansavimas
Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija parengė ir įvairioms institucijoms yra pateikusi derinti Lietuvos Respublikos Finansinės paramos nevyriausybinėms organizacijoms teikimo ir kontrolės įstatymo projektą (projekto Nr. 10-828-02, susipažinti su projektu galite paspaudę šią čia.
 
Viešoji įstaiga My Tutor išnagrinėjo pateiktą projektą ir, matydama, kad projektas gali būti patikslintas ir gali labiau pasitarnauti gerinant nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje veiklą, jų finansavimo skaidrumą ir efektyvumą, kreipėsi į Lietuvos Respublikos teisingumo ministeriją ir Lietuvos Respublikos Vyriausybę su savo pastabomis ir pasiūlymais projektui.
 
Su džiaugsmu pranešame, kad į mūsų pasiūlymus vienaip ar kitaip bus reaguota (tikimės, kad pozityviai), nes Lietuvos Respublikos Vyriausybė jau paprašė Teisingumo ministerijos atsižvelgti į jas teikiant patikslintą įstatymo projektą.
Daugiau...
 
Mokslo tyrimų duomenys bus prieinami visiems
Net ir šiais skaitmeninių technologijų laikais mokslininkams, tyrėjams bei studentams nėra paprasta rasti reikalingą informaciją atskirose tyrimų srityse. Norint analizuoti įvairių mokslo sričių tyrinėjimus, naujausius duomenis ar kitą su mokslo tyrimais susijusią informaciją, tenka daug laiko praleisti naršant skirtingų bibliotekų archyvuose. Nauja Švietimo ir mokslo ministerijos vizija šioje srityje – elektroniniai archyvai, kur informacija būtų lengvai ir nemokamai pasiekiama visiems norintiems.
  
Švietimo ir mokslo ministerija skelbia išankstinį kvietimą ir laukia idėjų iš mokslo ir studijų institucijų, kaip sukurti mokslo tyrimų duomenų skaitmeninį archyvą, leidžiantį kaupti ir saugoti įvairių mokslo sričių tyrimų duomenis ir kitą su mokslo tyrimais susijusią informaciją: metodologijas, klausimynus, duomenų kodavimo schemas, projektų ataskaitas, mokslinius straipsnius, patentus.
Daugiau...
 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 Kitas > Paskutinis >>

Page 1 iš 3